Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockband spelade för Världens barn

/
  • Everlasting for Downfall var ett av de åtta banden som spelade för Världens barn under Stormrock. Här syns Nils Hedberg på bas, Anton Andersson på sång och Martin Hedberg på sologitarr.
  • Everlasting for Downfall vann musiktävlingen i Stormrock. Stående fr v: Anton Andersson, sång, Erik Lingh, gitarr, Nils Hedberg, bas. Sittande fr v: Christian Hedberg Lovén, trummor, Martin Hedberg, sologitarr.
  • Anton Andersson stod för sången när Everlasting for Downfall gjorde sitt vinnande framträdande i Stormrock, med Martin Hedberg på sologitarr och Nils Hedberg på bas.
  • Ida Denward, 3 år, från Arbrå var en av de yngsta besökarna på Stormrock. Mamma Jessica Eriksson Denward hade försett henne med lämpliga hörselkåpor inför morbror Jens Erikssons spelning med bandet Mundane.
  • Erik Lund Jonsson är sångare i bandet A Pile Of Failures.
  • Jörgen Persson från Studiefrämjandet arrangerade musiktävlingen under Stormrock.

(UPPDATERAD KL 21.22) Everlasting for Downfall vann musiktävlingen när åtta lokala rockband spelade för Världens barn under Stormrock i Arbrå på lördagseftermiddagen.

Annons

Bandet består av fem unga killar från Bollnäs kommun som har spelat ihop i ett år. Bandet har dock funnits i fyra, men då i andra konstellationer.

Låtar som "Demons" och "Buried alive" handlar om deras önskan att slå igenom, trots att de bor på en mindre ort.

– Vi sitter i en knivig situation, låtarna handlar om att vi försöker ta oss ut, säger trummisen Christian Hedberg-Lovén som även skrivit texterna.

Att spela in pengar för ett gott ändamål tycker de alla känns bra. Varje band fick en insamlingsbössa där publiken fick lägga pengar till det eller de band de gillade.

Ett bättre alternativ än att ta ut inträde som går till insamlingen, tycker Jörgen Persson från Studiefrämjandet som var med och arrangerade.

– Kidsen har ju inte så mycket pengar, säger han.

Mer läsning

Annons