Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockande systrar

/

Systrarna Freeman är eniga, när man väl börjar dansa med rockring är det svårt att sluta. Nu drömmer de om att starta en dansförening för att få fler att upptäcka hoop dance.

Annons

Syskonen Melody, Melinda och Michelle Freeman har inte låtit rockringarna vila långa stunder under sommarlovet. Till fartfylld musik ur högtalarna har de dansat hoop dance, som är en dans där en eller flera rockringar används samtidigt som man dansar.

– Jag började med hoop dance vid nyår och sedan dess har vi övat och övat. Det är så roligt, säger Melody Freeman som är äldst av systrarna.

Nyligen bars sofforna ut ur familjens vardagsrum på Edelsbergsvägen. Det nyfunna intresset kräver visst utrymme och svängrum.

– Jag fick min första rockring när jag fyllde sju år, säger Melinda som nu är tolv år. Det är så roligt att dansa så det går nästan inte att sluta.

Tillsammans har de elva rockringar som används flitigt. Via internet ser de filmklipp från Usa där andra dansare visar steg och rörelser. Systrarna ser och inspireras för att sedan göra egna danser till musik. Tidigare i sommar har Melody uppträtt med hoop dance på ett bröllop.

– Det blev bra! Det var roligt att göra ett uppträdande som skulle passa just ett bröllop, säger hon.

Jack Russel-valpen Annie ligger på golvet och tittar nyfiket på tjejerna som rockar.

– Det är roligt att kunna spralla av sig. Även om det är jobbigt är det avkopplande med hoop dance. Det går inte att tänka på skolarbeten eller nåt annat, för då kommer man av sig. Man måste ha fullt fokus på det man gör, säger Melody.

Melinda tar upp tre rockringar och börjar dansa. Systrarna hejar på i takt med musiken.

– Det skulle vara roligt att bilda en förening eller starta en kurs, jag tror fler än vi skulle tycka att det är roligt med hoop dance, säger Melody Freeman.

Mer läsning

Annons