Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för Studio 3-4

/
  • Therese slog igenom på 1990-talet med Drömhus. Nu finns hon i Kilafors där lugnet i den nedlagda gamla byskolan i Lilltjära har rubbats av hennes rykande färska house- och klubbmusik

Lugnet i den nedlagda gamla byskolan i Lilltjära har rubbats av Therese. Den nya musik- och ljudstudio som Håkan Karlsson och Klas Wahl byggt har fått sitt eldprov.

Annons

- Det var en elektriker som var hit och hjälpte oss som berättade att det här var det klassrum där klasserna tre och fyra höll till, säger Håkan Karlsson. Det är därifrån studion har fått sitt namn.

Han har länge önskat sig en ljudstudio som komplement till sin filmstudio och tillsammans med musikproducenten Klas Wahl har han nu nått målet.

Klas Wahl har rötterna i Kilafors och gillar tillgången till en studio på lagom avstånd från Stockholm.

- Som kreativ människa måste man ibland utsätta sig för nya miljöer för att öppna upp alla kanaler, säger han. Det här är ett jättebra sätt att komma ifrån det vardagliga och jobba koncentrerat, samtidigt som själva miljöbytet ger inspiration.

Den här veckan är han i Kilafors tillsammans med låtskrivaren John Andersson - som bland annat skrivit låtar åt Kylie Minogue - och sångerskan Therese Grankvist. De ska skriva material till hennes nya album som ska vara klart till sommaren och Therese är nöjd med resultatet hittills.

- Jag trivs jättebra i Kilafors, säger hon. Allt kommer så naturligt, det känns att vi hamnat precis där vi vill ligga med soundet.

Och Håkan Karlsson går omkring och myser över verksamheten i sin gamla skola.

- Den här studion är en viktig byggsten i det kreativa center jag vill ha här, säger han. Men det är viktigt att vi låter det vara vad det är och inte försöker att göra ett "lilla Stockholm" av det. Det är den levande landsbygden vi vill ha.

Mer läsning

Annons