Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

River lägenheter i Arbrå

/

En huslänga med sju lägenheter på Tomtavägen i Arbrå ska rivas. Samtidigt ska tre andra längor på samma gata rustas.
Det har styrelsen för Bollnäs Bostäder beslutat.

Annons

1970 byggdes fem längor med enrumslägenheter på Tomtavägen i Arbrå. I dag finns bara en länga kvar och nu har det kommunägda bostadsbolagets styrelse beslutat att den ska rivas.

- Det var planerat redan för några år sedan, när längan intill revs, säger bolagets ekonomichef Åke Jonsson. Tanken var att riva två av längorna och rusta de övriga tre.

Rustningen av de tre enplanslängorna genomfördes enligt planerna – men det blev bara en som revs. Rivningen av Tomtavägen 6 sköts på framtiden, eftersom det visade sig att Migrationsverket behövde lägenheter och fick hyra in sig där.

- Men nu är lägenheterna i dåligt skick och styrelsen måste ta ny ställning till om den skulle rivas eller rustas, säger Åke Jonsson.

Beslutet blev rivning – samtidigt som det beslutades att de övriga tre längorna nu ska rustas ytterligare.

Längorna som blir kvar – på Tomtavägen 10, 12 och 14 – kommer nu att rustas ytterligare och anslutas till fjärrvärme. I dag har samtliga lägenheter i området eluppvärmning.

- Det är de enda i hela Bollnäs Bostäders bestånd som har det, säger Åke Jonsson. Men efter detta har vi tagit bort all direkt-el och oljeuppvärmning i våra bostadsområden.

Mer läsning

Annons