Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för fullskalig brand i vårdboende

/

En kvinna tände eld på en filt i sin säng på ett vårdboende. Branden släcktes snabbt – men den hade kunnat få stor spridning. Kvinnan häktades efter händelsen och nu åtalas hon för mordbrand.

Annons

Det automatiska brandlarmet ljöd på ett vårdboende i Bollnäs kommun den 9 december med anledning av att det brann i en säng. Innan en man i personalen hade lyckats släcka branden hade nästan hela sängen brunnit upp och hela rummet rökfyllts. Mannen fick senare söka vård för att han andats in rök.

Läs mer: Kvinna tände eld på säng på vårdboende – anhållen misstänkt för mordbrand

Den kvinna i 30-årsåldern som bodde i rummet medgav på platsen att det var hon som tänt eld på sängen med en tändare, med anledning av att hon inte trivdes på boendet. Samtidigt så nekade hon till brott. Hon greps och häktades två dagar senare.

I häktet har kvinnan genomgått en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att kvinnan kan ha haft en allvarlig psykisk störning både när brottet begicks och när undersökningen gjordes. Det innebär att kvinnan vid en fällande dom kan dömas till rättspsykiatrisk vård.

Läs mer: Kvinna hörde röst i sitt huvud – tände eld på sängen

Kvinnan åtalades på onsdagen för mordbrand. Enligt teknikerna som undersökt brandplatsen hade elden i sängen kunnat utvecklas till en fullskalig brand och innebar då fara för andras liv.

Mer läsning

Annons