Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsman förkastar manifestationen

/

Förra veckan deltog Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth i kanadensisk tv angående händelserna kring den anmälda gruppvåldtäkten i Bollnäs. I intervjun säger Ekeroth bland annat att manifestationen för mångfald är "totalt galen" och "äcklig".

Annons

Kvinnan som säger sig ha blivit våldtagen i centrala Bollnäs den 12 juli fördes till Hudiksvalls sjukhus för vård efter överfallet. Sedan dess har polisen förhört ett antal personer, men fortfarande finns ingen misstänkt till misshandeln och våldtäkten.

Det finns heller inga vittnen och polisen väntar på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som kan styrka om en våldtäkt har ägt rum eller inte.

– Vi har gjort ett antal förhör på olika nivå, men det är inget jag vill gå in på. Svaren från SKL hoppas vi ska komma näst vecka, säger Sune Nordh, rotelchef för polisen i Gävleborg.

Ändå nämner Ekeroth att våldtäkten ska ha begåtts av tre stycken immigranter.

– Jag utgår från vad som stått i media. Det är någon som läckt uppgifter från polisen så vitt jag förstår det.

En nazistisk grupp manifesterade på Brotorget två dagar efter överfallet. Under manifestationen, som många Bollnäsbor upplevde som otäck, kopplade den nazistiska gruppen samman gruppvåldtäkter med den svenska invandringspolitiken.

Det fick tre tjejer från Bollnäs att bestämma sig för att arrangera en manifestation för mångfald.

– Det är osmakligt att hålla en demonstration för mångfald när det enligt läckorna är invandrare som våldtagit henne. Det är bara i Absurdistan och i Sverige som man gör något sådant, säger Ekeroth.

Ekeroth ställer sig dock inte bakom den nazistiska gruppen.

– Men jag är emot det mångkulturella samhället, avslutar Ekeroth.

Mer läsning

Annons