Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resursenhetens chef svarar på kritik

Resursenheten har fått stark kritik på HelaHälsingland.se sedan två kvinnor klivit fram om berättat om hur illa bemötta de har blivit.

Nu svarar verksamhetschefen Marita Lindsmyr på kritiken.

Annons

Ulrika Andén kände sig som något katten släpat in vid ett besök på Resursen, Bollnäs kommuns bemanningsenhet.

Samma sak var det för Anita Samsson som upplevde att hon blev kort bemött vid varje kontakttillfälle.

Efter att deras berättelser lagts ut på HelaHälsingland.se var det över 50 personer som gick in och kommenterade och de flesta var lika kritiska som Ulrika och Anita.

Då ville vare sig Anett Jonsson eller Marie Norgren, enhetschefer på Resursenheten, uttala sig utan hänvisade till verksamhetschefen Marita Lindsmyr.

Hon var däremot ledig när vi sökte henne. Och nu, när hon åter är i tjänst vill hon inte svara på frågorna telefonledes.

Men i ett mejl skriver Marita Lindsmyr att det givetvis är hon och de båda enhetscheferna som har ett ansvar för hur de som söker arbete hos Resursen blir bemötta.

Hon svarar också på de två frågor som vi ställt och publicerat i en tidigare artikel:

Har ni tagit intryck av kritiken?

- Chefer och medarbetare på Resursenheten eftersträvar att varje dag göra ett bra arbete utifrån det uppdrag de har. Så, ja, självklart tar vi till oss av kritiken.

Finns det anledning att se över organisationen och sättet att rekrytera personal?

- Det pågår ett arbete att se över resursenhetens uppdrag, om det har förändrats sedan starten 2002. Det arbetet inleddes i början av året och utförs av ledningen för socialförvaltningen. Det pågår även ett arbete på kommunledningsnivå att se över möjligheten att ha en gemensam resursenhet för hela kommunen. I dagsläget ser vi ingen fördel med att rekrytering av personal skulle ske på något annat sätt än genom en gemensam enhet.

Resursenheten sköter i dag all rekrytering av omvårdnadspersonal till äldre- och handikappomsorgen och tillgodoser även verksamheterna med vikarier.

Mer läsning

Annons