Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renshammar fick sitt alkoholtillstånd

/
  • Cathrine Palmcrantz känner sig glad och påpekar att det aldrig någonsin varit några ordningsproblem vid Renshammar. Nu är alkoholtillståndet i hamn för servering både inomhus och utomhus.

Renshammar i Bollnäs får ett permanent serveringstillstånd för alkohol till allmänheten. Det som för ett halvår sedan verkade närmast omöjligt har plötsligt blivit möjligt.

- Det känns skitroligt, nu blickar jag bara framåt, säger Cathrine Palmcrantz, som driver Kolifej på Renshammar.

Annons

Tillståndsbeviset från samhällsbyggnadskontoret låg i brevlådan när Cathrine Palmcrantz på tisdagsmorgonen skulle ta bussen till arbetet som kulturutvecklare i Söderhamns kommun.

Känslan överväldigade henne trots att hon hoppats att det var på gång.

- Det kändes lite surrealistiskt att åka till jobbet som vanligt. Det har ju varit mycket krångel, närmast en studie i byråkrati, säger Cathrine.

Nu kan hon fortsätta sina musikevenemang med fullständiga rättigheter.

Miljöinspektör Helena Skoglund, som också är livsmedelsinspektör, har gett grönt. Och alkoholhandläggaren Siv Lövgren konstaterar nu att köket byggts om och utrustats med arbetsbänkar, stekhäll, fläkt, kylar och frysar. Några erinringar mot att bevilja permanent alkoholtillstånd året runt finns inte när verksamheten bedrivs i nuvarande skala.

Den 19 september är det nystart på Renshammar med sångaren, gitarristen och fiolspelaren Esbjörn Hazelius.

Läs mer i torsdagens papperstidning.

 

 

Mer läsning

Annons