Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relativt lugn helg för polisen

Misshandel och fylla - men ändå en lugn midsommar med skötsamma trafikanter. Så sammanfattar Bollnäspolisen helgen i Ovanåker och Bollnäs.

Annons

Det var generellt en lugn midsommarhelg för polisen i Bollnäs. Inga större otäcka händelser eller trafikolyckor har inträffat, men dock en del fall av misshandel, hot och fylleri.

Vid Orbadens camping ska man under natt mot lördagen hotat en annan gäst på campingen. Mannen var under berusning. Händelsen är polisanmäld.

På midsommarafton ska en man ha hotat och misshandlat tre andra män i Alfta. Mannen ska ha slagit en person med ett järnrör samt hotat en annan till livet. Händelsen är polisanmäld och gärningsmannen är känd av polisen.

En anmälan om misshandel på Max i Bollnäs har också kommit in till polisen. Det är under natten till söndagen som en man ska ha blivit slagen och sparkad av två identifierade män.

Under helgen genomfördes ett flertal nykterhetskontroller i trafiken. På ett flertal ställen i Bollnäs samt Alfta har över hundra bilförare fått blåsa, och snudd på alla var nyktra. I Alfta togs en kvinna på midsommardagen med alkohol i utandningsluften, men efter kontroll visade det sig vara för låg promille för att det skulle gälla som rattfylleri. Gränsen går vid 0,2 promille.

Under natten mot lördagen togs en ung man för grovt rattfylleri i Bollnäs. Mannen hade 1,6 promille alkohol i utandningsluften.

Bollnäspolisen tycker att det har varit bra ordning på trafikanterna under helgen.

Mer läsning

Annons