Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reino och Kristina är årets teaterpersonligheter

/
  • Kristina och Reino Svensson utses till länets teaterpersonlighet av Amatörteaterns riksförbund.

Reino och Kristina Svensson blev de lyckliga vinnarna när Amatörteaterns riksförbund, ATR, delade ut årets stipendium till länets teaterpersonlighet.
– Det var på tiden, säger Reino Svensson med glimten i ögat.

Annons

Amatörteaterns riksförbund delar årligen ut ett stipendium på 3000 kronor till något driven teaterpersonlighet i Gävleborg. I år föll valet på Finnskogsteaterns eldsjälar Reino och Kristina Svensson.

– Först förstod jag inte riktigt. Men efter en stund trillade polletten ner och då kände jag att äntligen har de lagt märke till vad vi sysslar med. Det kändes bra i hjärtat, säger Reino Svensson.

Läs mer: De bjuder på lustspel

Reino och Kristina Svensson berättar hur svårt det kan vara för en förening som Loses, som inte ligger lite avsides till, att få den uppmärksamhet den förtjänar. Det bidrar till att de känner sig extra glad åt utmärkelsen de precis tilldelats.

– Efter ett tag tar folk för givet att vi ska finas där och funderar in te så mycket på allt jobb och energi som vi lägger ner, säger Reino Svensson.

För Fredrik Skoglund, ordförande för Amatörteaterns riksförbund, ATR, var årets val av stipendiater enkelt att fatta.

Läs mer: Opera på Loses

– Loses är nog den mest underskattade teaterscen vi har i hela länet, säger han och fortsätter:

– Många människor har svårt att lämna ramen de känner sig bekväma inom för att ta sig ut dit. Det är synd. Det var en av anledningarna till att det här beslutet kändes helt rätt.

Läs mer: Familjedrama i skogen

Förhoppningarna från ATR:s sida är att stipendiet ska ge en energiskjuts till föreningen och bli en morot att orka fortsätta. Något vare sig Reino eller Kristina Svensson tror kommer att bli något problem alls.

– Självklart kommer vi att fortsätta. Det här är vårt liv, säger Reino.

Mer läsning

Annons