Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raststuga vandaliserad i Flästa

Stugan vid sjön Öjungen i Bollnäs kommun har funnits och vårdats i många år av alla som vill ta en rast i samband med bad eller skidåkning. Men nu har den förstörts.

Annons

Skadegörelsen skedde under slutet av förra veckan. Några personer som har varit i stugan har brutit loss benen på en bänk och använt dem som ved. Därefter tycks elden ha tagit sig för bra – för en brandsläckare har tömts och pulver har spridits både i stugan och utanför.

Någon dag senare utsattes stugan för ytterligare skadegörelse. Då krossades ett fönster och ölburkar lämnades i stugan.

Läs också: Om ett annat fall med fest och skadegörelse i Arbrå denna månad

Öjungsstugan ägs av föreningen Västerbackens Bygdegård, som beräknar att skadorna kommat att kosta uppåt 20 000 kronor ersätta.

– Det är för jäkla tråkigt. Stugan har varit tillgänglig i många år och vi har inte haft några bekymmer, säger föreningens ordförande John-Erik Eriksson.

En gång har det skett en mindre skadegörelse i stugan, men då fick föreningen reda på vilka som utfört den och de fick ersätta skadorna. Föreningens förhoppning är att även denna gång få prata med de som har förstört i stugan.

Under sommaren har det varit problem med buskörning med motorfordon på bland annat Forsön och ett område söder om Arbrå kyrka.

Läs också: Buskörningen har ökat i sommar

Ungdomarna: "Vi gör ju mindre skada här än vad vi gör mitt i stan"

– Vi tror att det är motorburen ungdom som har förstört stugan, men vi har inga bevis för att det här de ungdomarna, säger John-Erik Eriksson.

Mer läsning

Annons