Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare hade oladdad pistol

När den 24-årige rånaren riktade vapnet mot en man på Sibogrillen, hade han inte en chans. Mannen reagerade instinktivt och högg direkt tag i pistolhanden. En sekund senare hade också grillens ägare tagit tag rånaren.

Annons

Men rånförsöket på Sibogrillen var inte 24-åringens enda misslyckade rån den kvällen.

På Gamla Sibovägen mötte de en man.

Mannen berättade vid rättegången i Hudiksvalls tingsrätt att han inte uppfattade sällskapet som något hot. De flyttade åt sidan, men precis när de möttes tacklades han av 24-åringen.

24-åringen sade något i stil med att "om vill du leva ska du ge mig dina pengar" och sedan höll han upp något vapen.

24-åringens kompis reagerade direkt när han såg att 24-åringen tog fram en pistol. Han högg tag i 24-åringen och brottade ned honom. Mannen fortsatte hemåt.

Men kompisarna lämnade 24-åringen ensam som fortsatte till Sibogrillen.

Ägaren hade fått besök av en kamrat som satt i köksdelen.

När de sista gästerna lämnade lokalen, reste sig 24-åringen och gick in i köksdelen. Han lyfte pistolen mot besökarens huvud.

Ägaren såg pistolen och tillsammans med kamraten brottade de ned rånaren och höll fast honom tills polisen kom. En gäst som beställt pizza kom in och ringde polisen.

24-åringen skaffade pistolen för att han kände sig hotad. Den var oladdad vid rånförsöken. Pistolen hade legat gömd, men den aktuella kvällen hade han tagit med sig den för att en annan person hade hittat gömstället.

Men åklagaren ansåg ändå att brottet är allvarligt eftersom den som utsätts för vapenhotet knappast kan bedöma om pistolen är laddad eller inte.

Försvarsadvokaten tryckte på att rånförsöken inte hade planerats i förväg.

24-åringen riskerar ett långt fängelsestraff.

Domen faller nästa vecka.

Mer läsning

Annons