Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån och misshandel som tack för skjutsen

/

Mannen ville vara snäll och gav tre personer skjuts från centrala Bollnäs.

Det slutade med att han blev rånad på sin bil och brutalt misshandlad. Bland annat fick han ta emot flera sparkar mot huvudet.

Bilen, en Volvo, hittades senare uppbrunnen vid travbanan i Bollnäs.

Annons

Det var strax efter klockan halv tre under natten till lördagen som händelsen inträffade. Bilens ägare, en Bollnäsbo i 40-årsåldern, plockade upp tre personer i centrala Bollnäs och hade för avsikt att ge dem skjuts hem.

Men någon gång under bilfärden blev han rånad på både sin bil och sina personliga tillhörigheter. De första uppgifterna talade om att mannen hade blivit utkastad från fordonet, men under söndagen framgick att bilägaren och de tre gärningsmännen hade stannat efter ett tag och att samtliga hade klivit ur bilen. Då ska Bollnäsbon ha blivit brutalt misshandlad.

De tre gärningsmännen, två män och en kvinna mellan 20 och 30 år gamla, körde sedan i väg med bilen. En timme senare påträffades fordonet, en Volvo 244 av årsmodell 1983, totalförstörd på parkeringen intill travbanan vid Sävstaås.

De tre gärningsmännen misstänks ha eldat upp fordonet. Larmet till räddningstjänsten kom klockan 03.40 och när de anlände till platsen var bilen redan övertänd.

Bilföraren kände inte igen de tre personer som rånade och misshandlade honom, men polisen har goda förhoppningar om att hitta de skyldiga. På söndagskvällen hade dock ingen misstänkt gripits.

Fordonet är skrivet på en person bosatt nära centrala Bollnäs. Brottet rubriceras som rån.

Det grova brottet har skapat starka känslor i Bollnäs med omnejd. Polisen uppmanar till att inte erbjuda okända människor skjuts.

 

Mer läsning

Annons