Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raka spåret igen för bilar på Järnvägsgatan

/
  • Uteserveringen på Järnvägsgatan har irriterat många. På torsdagen stängde ägaren Nicklas Sjöberg för säsongen.

Inte alla har älskat Sport Ins uteservering som "snott" åtta parkeringsplatser i city under sommaren.

Under torsdagen skruvade ägaren Nicklas Sjöberg ner uteserveringen och trafiken kan rulla på som vanligt igen längs Järnvägsgatan.

Annons

För Sjöberg har uteserveringen varit en lönsam affär. Det fina sommarvädret har också bidragit.

I fjol hade Sjöberg en betydligt mindre uteservering. Då rubbades inte trafiken och parkeringsplatserna lämnades orörda.

Nicklas Sjöberg har betalat markhyra till kommunen från och med första maj. Tillståndet går ut 30 september men uteserveringen "bröts" alltså redan under torsdagen. Hyran - 35 kronor per kvadratmeter och påbörjad månad - ska ändå betalas i sin helhet till kommunen.

Lars Hammar, kommunens trafikingenjör, har haft samtal som handlat om den nya och mer utrymmeskrävande "serveringslösningen".

Lars Hamre menar att frågan i en lite vidare bemärkelse handlar om att göra ett val mellan nöjesaspekten och värdet av åtta parkeringsplatser.

- Vilken typ av stadskärna vill vi ha?

Sport Ins öppettider under sommaren har varit mellan 18 och 02 fyra kvällar i veckan. Så länge citybutikerna haft öppet och behovet av parkeringsplatser varit som störst har baren alltså haft stängt - ett förhållande som irriterat affärsidkare i närheten.

Mer läsning

Annons