Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rad av inbrott

Polisen har fått in flera anmälningar av inbrott i sommarstugor. Nu uppmanas alla fritidshusägare att vara extra observanta och kolla till sina sommarställen lite extra. - Ta bort det som är av värde och kan locka tjuvarna, säger John Köhler, biträdande närpolischef.

Annons

Den senaste tiden har polisen fått in flera anmälningar av inbrott i fritidshus och dess omkringliggande byggnader. Någon gång mellan den 24-27 augusti har ett fritidshus i Växbo haft inbrott. Någon har tagit sig in genom en låst altandörr och vidare in i stugan. Alkohol och smycken anges ha försvunnit.

- Vi har hittat några kvarglömda grejer och säkrat vissa spår, säger John Köhler, biträdande närpolischef.

En redskapsbod vid Stagården har också fått påhälsning av tjuvar, det någon gång mellan den 25-26 augusti. Där anmäls diverse verktyg och trädgårdsredskap som stulet.

Mellan den 23-27 augusti har en åkgräsklippare samt bensin stulits från BMFK:s förråd i Eriknäsbo. Åkgräsklipparen är av märket Stiga Park 2000.

Även ett fritidshus i Gäddvik har haft inbrott. Någon gång mellan den 21-25 augusti har någon krossat ett fönster och sökt igenom fastigheten. Det är ännu oklart vad som försvunnit.

I Mållångsbo i Ovanåkers kommun har en sommarstuga blivit utsatt för inbrott. Mellan den 25-27 augusti har något tagit sig in genom att krossa ett fönsterruta. Ägarna ska inventera för att se vad som försvunnit.

- Jag uppmanar alla att titta till sina fastigheter en extra gång och vara observant om man ser någon okänd. Det kan vara dags nu att göra höst i sommarstugorna och ta bort det som är av värde och som kan locka tjuvarna.

Mer läsning

Annons