Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publik besvikna och chockade

Beskedet om Orhallas undergång kom som en överraskning för många.

Nu står de som redan köpt biljetter tomhänta.

– Snopet. Jag såg fram emot det här, säger Eva Jakobsson, från Alfta.

Annons

Enligt uppgift ska det ha sålts drygt 2 000 biljetter till Orhalla innan konkursbeskedet blev officiellt. Det innebär att ungefär lika många personer har förlorat den upplevelse de förväntade sig.

På Helahälsingland.se har nätkommentarerna efter Orhallabeskedet varit splittrade. En del tycker att det är tråkigt att evenemanget inte överlevde, medan andra är arga eftersom de tror sig ha förlorat sina pengar.

Eva Jakobsson köpte sina biljetter tidigt. Hon och cirka nio av hennes vänner skaffade biljetter som en del i uppvakningen av en födelsedag.

– Jag är besviken. Vi var ett gäng som skulle dit. Tråkigt att det har ställts in, säger hon.

Hon är en van konsertmänniska, men det här skulle bli första gången för henne på Orhalla. Nu kommer hon aldrig att få uppleva det.

– Nu funderar jag och min man på att försöka få biljetter till Dalhalla i stället, säger Eva Jakobsson.

Uno Svensson, från Täby, fick två biljetter till Orhalla i födelsedagspresent. När han får veta att arrangören ska ansöka om konkurs blir han förvånad.

– Oj, det har jag inte hört något om. Nu blev jag lite chockad. Det här tycker jag inte alls om, särskilt inte när jag fått dem i present, säger han.

– Vi hade siktat in oss på det här och såg fram emot konserten. Det är tråkigt, men värre saker har hänt, säger Göran Westerlund, från Söderhamn.

Han skulle gå skulle gå och se Kalle Moraeus med sin fru Desirée. I stället får de nu hitta på något annat. Att arrangören inte klarat av uppgiften har han en möjlig förklaring till.

– Det var rätt dyra biljetter, här i det fattiga Hälsingland. Det kanske inte gick hem hos publiken.

Mer läsning

Annons