Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykosociala enheten håller öppet hus

Psykosociala enheten i Bollnäs vill visa vad de har att erbjuda för människor med psykisk funktionsnedsättning. Det sker med öppet hus i aktivitetshuset, intill gamla läroverket, senare i april.

Annons

Psykosociala enheten omfattar särskilt boende, boendestöd, uppsökande verksamhet och aktivitetshuset.

Det var i samband med psykiatrireformen 1992/93 som den psykosociala enheten startade. Då fick kommunerna ta över den sociala delen – boende och sysselsättning. Och efterhand har verksamheten utökats.

År 2000 kom aktivitetshuset till och 2007 startade den uppsökande verksamheten. Först i projektform för att från och med 1 januari i år bli permanent.

- I den uppsökande verksamheten ska vi i första hand ta kontakt med människor som inte söker stöd själva och informera om vilka tjänster kommunen kan erbjuda, förklarar Margareta Wallin, som ansvarar för denna del.

Psykosociala enheten i Bollnäs kommun håller öppet hus på onsdag 22 april. Det sker i aktivitetshuset, intill gamla läroverket. Syftet är att tala om att enheten finns till och vad kommunen har att erbjuda för människor med psykisk funktionsnedsättning.

Mer läsning

Annons