Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projektmiljoner fin sommarpresent till Rengsjö

Sveriges Kommuner och Landsting har beviljat 1,8 miljoner kronor till ett projekt som ska öka tryggheten för gamla och sjuka i Rengsjö.
- Redan tidigare finns Vågenhälsan i Bollnäs och tanken är att det här ska innebära något liknande i Rengsjö, säger Lennart Nyman, kommunens socialchef.

Annons

Det är vårdföretaget Mitt Hjärta som skall driva projektet tillsammans med kommunen och flera ideella föreningar i Rengsjö. Projektet ska erbjuda både professionella insatser och ett stödjande nätverk runt äldre som fortfarande bor kvar.

- Men det handlar inte om att bygga upp en fullvärdig vårdcentral, säger Anna Hammarström, vd vid Mitt hjärta. Det ska resultera i ett förstärkt omhändertagande på plats i Rengsjö. Hur omfattande den medicinska verksamheten kommer att bli kan vi inte lova ännu. Det måste vi diskutera oss fram till.

Pengarna som beviljats är avsedda för 2010, men tanken är att projektet skall fortsätta även 2011 och 2012. Med motsvarande bidrag varje år innebär det 5,4 miljoner kronor till Rengsjö.

- Nu hinner vi inte ta tag i det här förrän efter semestern, säger Lennart Nyman. Men i mitten av augusti ska vi ha ett planeringsmöte och förhoppningsvis ska vi kunna börja smyga igång verksamheten någon gång i höst.

Mer läsning

Annons