Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisade för arbete mot fördomar

/

Under det gångna läsåret har klass Es09 på Torsbergsgymnasiets estetiska program satt upp en musikteater som de även visat upp för barn i åldrarna 9–12 år. I onsdags fick klassen åka till Gävle slott för att ta emot Landshövdingens pris 2010 av Barbro Holmberg själv.

Annons

- Det var en trevlig tillställning, säger Per Norén, en av de estetelever som var med och tog emot priset. Det var inte alls så strikt som man kanske hade förväntat sig utan vi gick omkring i strumporna.

Priset, som är på 5 000 kronor, delades ut första gången 2006 och består av två delar, ett pris för grundskolan och ett för gymnasiet.

Grundskolepriset gick till Sofiedalskolan i Valbo och gymnasiepriset till klass ES 09 på estetiska programmet i Bollnäs. I klassens uppsättning av ”Mannen som blev förvandlad till en kvinna och sedan tillbaka till en man igen” har eleverna med hjälp av musik och skådespel, på ett underhållande sätt levandegjort och därigenom uppmärksammat cirka 700 unga teaterbesökare om vikten av alla människors lika värde oavsett ursprung och sexuell läggning.

Mer läsning

Annons