Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för höstig hästshow

/
  • Höstshowen på Bergåkra gård bjöd på många olika slags nummer.
  • Ett 60-tal personer hade bänkat sig på läktarna för att njuta av elevernas uppvisningar.
  • Erika Norrbom sjöng en sång från ryggen på sin häst Wille.
  • Emellanåt blir det lite väntan mellan de olika numren.
  • Pernilla Jensen var glad över att allt gick som det skulle under höstshowen.
  • Rektor Karin Ånöstam var stolt över eleverna.

När gymnasiet Narurläras höstshow på Bergåkra gård i Söromåsen gick av stapeln var det premiär på en kommande tradition.
– Det är första året som vi har treor på vårt gymnasium i år så det är först nu vi kunnat genomföra det här. Från och med nu kommer vi fortsätta med höstshower varje år, säger skolans rektor Karin Ånöstam.

Annons

Ett 60-tal personer hade hittat till Bergåkra ridhus och bänkat sig på läktaren för att njuta av gymnasiet Naturläras höstshow. Stämningen var på topp och showen eleverna bjöd på hade det mesta.

Läs också: Sötshock när 51 setlandponnyer ställdes ut

Till dansant musik fick åskådarna bland annat njuta av en tjusig rasparad, spegelritt och hästhoppning utförd av elever utklädda till katter, superhjältar och tomtenissar.

Pernilla Jensen var en av eleverna från årskurs tre som var med och showade. Hon var väldigt nöjd, både med showen som helhet, och hennes egen prestation.

– Det var kul alltihopa. Jag är nöjd över att vi lyckats tå till det så bra och att allt gick som det skulle, säger hon.

Läs också: Fullsatt hästshow på trettondagen

Men det var inte bara olika typer av ridnummer publiken fick ta del av under eftermiddagen. Eleven Erika Norrbom bjöd även på skönsång från ryggen på sin häst Wille.

Höstshowen avslutades med en tävlingsstafett. I den skulle eleverna både rida och utföra olika slags uppgifter under stafettens gång, som att exempelvis springa runt en hink 10 varv eller hitta en sockerbit med munnen i en skål med mjöl.

Läs också: Tillsynen avslutad

Alla nummer som eleverna utförde under showen har de själva hittat på, koreograferat och övat in under några veckors tid.

– Att få visa upp sig inför sina anhöriga tycker eleverna är jätteroligt. Jag är så nöjd och stolt över dem. Alldeles exalterad faktiskt, säger Karin Ånöstam.

Mer läsning