Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prejning uppskattades av ortsbo

Det var ett anonymt tips till polisen som gjorde att de efter en kort biljakt i Lottefors kunde gripa en efterlyst 21-åring på tisdagskvällen. Varför han befann sig här är oklart då han inte har någon känd koppling till orten.

Annons

21-åringen var anhållen för stöld, men lyckades rymma från polisstationen i Kiruna vid en rastning på söndagskvällen. På måndagen sågs han tjuvtanka en stulen och falskskyltad bil i Gävle. På måndagen fick polisen ett anonymt tips om att han befann sig i närheten av Bollnäs och polispatruller sökte efter mannen. Vid 18-tiden mötte en polispatrull rymlingen i den stulna bilen på riksväg 83 i höjd med Lottefors. 21-åringen svängde av 83:an och körde i hög fart längs gamla landsvägen.

När 21-åringen närmade sig ett område med bostäder valde polispatrullen att stoppa rymlingens framfart genom att preja honom av vägen.

- Vi anser att de gjorde en kanonbra bedömning. De fick han av vägen där det var minimal risk för att någon skulle skadas, säger Jan-Erik Hansson vid polisen.

Han berättar också att en boende i Lottefors har hört av sig till polisen och tackat dem för att de stoppade mannens framfart innan han körde in i byn.

21-åringen skadades lindrigt vid händelsen. Han fördes med ambulans till sjukhus i Gävle. Därifrån fördes han vidare till häktet på orten och under lördagen kommer han att förflyttas till häktet i Luleå.

Mer läsning

Annons