Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Precis som förr i tiden

/
  • Barnen hade provat på att snickra egna leksaker, som sedan målats i allsköns kulörer. Bilar och båtar, enhörningar och giraffer var populära.
  • Barnen hade provat på att snickra egna leksaker, som sedan målats i allsköns kulörer. Bilar och båtar, enhörningar och giraffer var populära.
  • Vilma, Moa och Angelica berättade att de klippt, kardat och tovat ull. Små dockor och kulor syntes bland sakerna som barnen tillverkat av ullen.
  • På en vägg i ett av rummen har förskolelärare Christina Beijergård gjort en väggmålning över Söräng med omnejd, ända bort till Granberg. Foton på barnen och deras hus visar var alla bor.

På Pilens förskola i Söräng har barnen på Storpilen ordnat utställning. Under året som gått har de tagit reda på hur man gjorde bland annat leksaker, kläder, smör och ost förr i tiden. Snickarglädjen rådde det verkligen ingen brist på och utställningsbordet var fullt med egenhändigt snickrade leksaker.

Annons

De visar bilder från när de kärnade smör och gjorde egen ost. De har dessutom besökt skolmuseet, provat att sitta i gammaldags skolbänkar och leka lärare. För barnen som ännu inte börjat skolan märks det att skolmuseet var spännande. Walther och Moa var två av dem som tyckte att det var roligast att leka skola, Albin W och Elisia gillade att vara lärare. Victor däremot tyckte det var allra roligast att spela på det gamla skolpianot.

Mer läsning

Annons