Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva tongångar på Granberg

Det har varit många första skoldagar för eleverna på Granbergsskolan. Men i år är det lite annorlunda. I år kommer antalet elever också fyllas på av 60 före detta Gärdeselever i årskurs sju och åtta.

Annons

– Det här är det största som hänt inom skolan i Bollnäs, och vi har fått genomföra det på rekordtid. Men det var otroligt underbart när alla eleverna kom. Det här kommer gå bra, det var inga sura miner! säger matte/NO -läraren Micke Sundström.

En stor del av eleverna sitter samlade runt en glassbil som dagen till ära gästar Granbergsskolan. Stämningen är hög och förväntansfull.

– Det ska bli kul att träffa nya klasskamrater. Jag känner redan många, så det kommer gå bra, säger Anders Alsing som går i åttan.

Tror ni att eleverna från Granberg kommer hålla ihop, och tvärtom?

– Nej det tror jag inte, men det är säkert olika, säger Anders.

Det finns mycket riktigt elever som är mer negativt inställda också.

– Det finns inget som är bra med det här. Varför skulle det vara bra? säger Angelica Eriksson och kompisen Emelie Hansson håller med.

De flesta eleverna verkar dock vara positiva, och enligt Micke Sundström gäller det även för lärarkåren. De träffades för snart två veckor sedan för att börja förberedelserna inför terminen. Men också för att lära känna varandra lite mer. Bland annat hade man en trivselkväll.

Kommer sammanslagningen innebära något för utbildningen?

– Ja, förhoppningsvis kommer detta höja kompetensen i allt. Det känns som det är det är proffs på varje position nu, säger Sundström.

Sundlöv ser med tillförsikt fram mot läsåret, men menar att det fortfarande finns frågetecken kvar om framtiden.

– Nu ser vi fram mot ett tydligt och kraftfullt beslut om framtiden från politikerna.

Mer läsning

Annons