Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker inspekterade kulturkvarter

/
  • Stora scenen har 586 sittplatser, varav 212 på läktaren och fyra rullstolsplatser.

På måndagen fick teknik- och fritidsnämnden en slutredovisning av kostnaderna och en guidad rundvandring i kulturkvarteret i Bollnäs.
Kommunen har investerat 90,6 miljoner kronor i om- och tillbyggnaden – som började med en vision hos den dåvarande kommunledningen 2006.

Annons

Kulturhusprojektet började i februari 2006, när den dåvarande borgerliga kommunledningen presenterade sina visioner för hela kvarteret – med Folkets hus, kulturskolan, biblioteket och museet . Visionen kostnadsberäknades några månader senare till 51 miljoner kronor.

Sedan dess har turerna varit många och planerna har arbetats om och försenats. Bygget kom igång i mars 2009, när den borgerliga kommunledningen hade ersatts med ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centern. Då hade kommunfullmäktige anslagit 18 miljoner kronor till bygget under en treårsperiod – men förhoppningarna om ytterligare 18 miljoner i EU-bidrag hade gått i stöpet.

Drygt två och ett halvt år senare redovisas nu slutnotan på 90,6 miljoner. Där ingår också ombyggnaden av kök och restaurang för 5,8 miljoner – som finansieras med hyror från restaurangföretaget.

Under måndagens rundvandring berättade verksamhetschefen Patrik Nilsson att antalet besökare i kvarteret – där nu också en central ungdomsgård finns inrymd – är uppe i drygt 2 000 per dag, jämfört med 800–1 200 tidigare.

Mer läsning

Annons