Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker i valdebatt på Torsbergsgymnasiet

/

Under tre timmar på torsdagsförmiddagen grillades Bollnäs kommunfullmäktigepartier av eleverna på Torsbergsgymnasiet. Betyg, studielån och klimat var några frågor som politikerna fick ta ställning till inför höstens val.

Annons

Representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige deltog i panelen när förstagångsväljarna på Torsbergsgymnasiet ställde frågor. Debatten var tidvis intensiv men samtidigt då och då uppsluppen i tonen.

Bland annat avhandlades ämnen som skolbetygens utformning och från vilken klass betygen ska sättas. Ett mer eller mindre skämtsamt förslag om att helt ta bort betygen möttes av munterhet från åhörarna.

En höjning av fribeloppet kom också som förslag från bland annat Henrik Björkman (C), något som Matilda Sundquist Boox (FP) kunde tänka sig att diskutera. En elev ifrågasatte varför studenter ska uppmuntras till att jobba extra när det inte finns några jobb att få.

- Inom de närmaste åren kommer massor av fyrtiotalister att gå i pension, så tro mig, det kommer att finnas jobb, svarade Matilda Sundquist Boox (FP).

Trettio år efter folkomröstningen om att avveckla debatteras som bekant kärnkraftsfrågan lika livligt som någonsin. Vid moderator Anders Eklunds fråga om partiernas inställning till att öppna nya kärnreaktorer var fördelningen mellan Ja och Nej fördelad snudd på 50/50, inklusive ett Nja från Steven Crosson (KD).

Mer läsning

Annons