Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker fick tips om lekparker

/
  • 9-åriga Cristine Törnberg gav kommunalrådet Marie Centerwall och Bollnäs Bostäders styrelseordförande Ulf Nyrén tips om roligare lekplatser.

Varför finns det ingen park där man kan ha picknick i Kilafors? Det funderade 9-åriga Cristine Törnberg på – och skrev ett brev till kommunalrådet Marie Centerwall.

Annons

Cristine bor i ett av flerfamiljshusen på Magasinsvägen i Kilafors. Hon tycker om att leka ute, men tycker inte att det finns något roligt för lite större barn i lekparken där. Så i slutet av maj skickade hon ett brev till kommunalrådet.

- Det är tråkigt på lekplatsen och därför kom jag på det, berättar hon. Det är bara småbarn som vill komma hit – och i husen här bor det inga små.

När Marie Centerwall fick brevet, kontaktade hon Ulf Nyrén som är styrelseordförande i kommunens bostadsbolag. De kom överens om att åka till Kilafors tillsammans och titta på hur lekplatserna där ser ut – och samtidigt träffa Cristine.

I går blev besöket av. Tolv lekområden på kommunens och Bollnäs Bostäders mark hade de två politikerna tittat på innan de träffade 9-åringen.

- Det var roligt att du kontakt och det är bra för oss att få lite idéer, sa Marie Centerwall.

- Ett väldigt bra initiativ, sa Ulf Nyrén.

För lekplatsen hemma, står en stor gunga och klätterställningar på önskelistan. Och Marie Centerwall och Ulf Nyrén håller med om att det skulle behövas förbättringar både här och där i samhället.

- Nu får vi fundera på vad vi kan göra tillsammans, sa Marie Centerwall. Fast det går nog inte jättefort.

- Det gör inget om det tar tid – bara det blir bra, svarade Cristine.

Mer läsning

Annons