Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker döms för misshandel av anhörig

Politikern slog en kvinnlig anhörig i ansiktet. Det konstaterar tingsrätten och dömer mannen för misshandel.

Annons

En politiker åtalades tidigare i höst för att ha slagit en anhörig tre gånger på knät och en gång i ansiktet. Vid rättegången som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt berättade kvinnan att mannen varit hemma hos henne och att de blivit osams gällande en tvättmaskin.

Läs mer: Politiker åtalas för misshandel av anhörig

Enligt kvinnan slog mannen henne tre gånger på ena benet medan de satt i en soffa och diskuterade. Sedan slog han henne i ansiktet en gång, innan mannen föstes ut ur bostaden och polis tillkallades.

Politikern nekade under rättegången till brott. Han sa att han hade klappat kvinnan på benet och att han hade kommit åt kvinnans ansikte när han gestikulerade.

Läs även: Politiker avgår efter skandaluttalande om smisk

Men kvinnans berättelse om ett slag i ansiktet fick stöd av ett vittne och mannen döms nu av Hudiksvalls tingsrätt för ringa misshandel. Rätten anser däremot inte att slagen på benet kan bedömas som misshandel.

Mannen straffas med 60 dagsböter à 60 kronor, totalt 3 600 kronor. Han ska även betala 800 kronor till en brottsofferfond och 500 kronor för sin advokat.

När politikern åtalades sa han i en intervju att det inte påverkade hans politiska arbete och att han inte såg det som en anledning till att hoppa av.

Mer läsning

Annons