Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen knackade på hos Arbråpar som campade i stulen husvagn

Ett par i Arbrå har åtalats för häleri med en husvagn. De hävdar att de har köpt husvagnen i Dalarna. Men den hade stulits omkring fem kilometer ifrån den plats där paret hade den uppställd. På vagnen satt en registreringsskylt som tillhörde en anhörigs fordon.

Annons

I november 2013 stals en husvagn som stod i vid ägarens stuga i Öljung, Flästa. Ägarens försäkringsbolag betalade ut 40 000 kronor i ersättning för den stulna husvagnen.

Läs också: Stöldgods hittades bakom emblemet i bilratt – nu döms tre män till fängelse i ett år vardera

Men i september förra året hittade en polispatrull den vid Lillsjö, som också ligger utanför Flästa – omkring en halvmil från den plats där husvagnen stals. I vagnen campade ett par från Arbrå och på baksidan satt en registreringsskylt från en husvagn som ägs av en anhörig till paret.

Läs också: Bollnäskvinna fixade socialbidrag åt maken – medan han satt i fängelse

Nu åtalas paret för häleriförseelse och kommer så småningom att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt. Paret har i polisförhör nekat till brott och hävdat att de har köpt husvagnen i Dalarna. Affären ska ha skett under 2013 och paret har visat upp ett handskrivet kvitto där det står att husvagnen kostade 35 000 kronor.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons