Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har haft fullt upp under jul - det har varit mycket droger i omlopp

Polisen i Bollnäs och Ovanåker har haft fullt upp under julhelgen. Framför allt har det handlat om olika former av narkotikabrott.

Annons

Vid 21-tiden påträffades två unga män på Resecentrum i Bollnäs som misstänktes vara påverkade. En Alftaman i 20-årsåldern och en 16-årig Bollnäskille fick följa med till stationen för kroppsbesiktning eftersom polisen misstänker dem för att ha varit påverkade av narkotika.

Vid 23-tiden samma kväll påträffar polisen också en 23-åring utanför ett hyreshus på Blomkransen i Bollnäs. Även han fick följa med för kroppsbesiktning, misstänkt för ringa narkotikabruk för eget bruk. Mannen bodde själv på Blomkransen.

Läs även: Stökig natt för polisen i Gävleborg

Vid midnatt, natten mellan fredag och lördag, observerar en patrull i Edsbyn två killar som bar sig misstänkt åt. När patrullen körde fram till dem försvann de springande från platsen.

Polisen sprang emellertid i kapp dem och den ene av dem, en 19-åring från Alfta, misstänks nu för både innehav och eget bruk.

Strax efter klockan ett på lördagsmorgonen uppmärksammade polisen en man i 40-årsåldern som stod och skrek på bilar efter Nygatan i Bollnäs. Mannen, som kommer från Vallsta, misstänks nu för både eget bruk och innehav av narkotika.

Ungefär samtidigt stoppades en bil på Hedhamregatan i Bollnäs. Föraren, en 28-årig Edsbyman, misstänks för drograttfylleri och hans kvinnliga passagerare, en 18-årig Edsbytjej, uppvisade också tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Under visitation hittade polisen dessutom misstänkt narkotik på båda två.

På lördagskvällen kontrollerade polisen slutligen en kille i 18-årsåldern på Idrottsparken i Edsbyn. Man hittade misstänkt narkotika på honom och han misstänks nu för såväl eget bruk som innehav.

Läs även: Kunskap ska avskräcka från droger

Läs även: Ledare: Först en fredagsjoint sedan slutenvård

Mer läsning

Annons