Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pole-dance och trollkonster på kvinnomässa

/

I våras bildades föreningen Företagsamma kvinnor i Bollnäs och Ovanåker.
Nu är det dags att visa musklerna genom en stor vintermässa.

Annons

I våras bildade Lilith Mårdenkrans och Charlotte Johansson Företagsamma kvinnor, en förening för kvinnligare företagare och de som brinner för kvinnofrågor.

- Man behöver inte vara företagare för att vara med. Det räcker med att man vill stötta kvinnligt företagande, säger Lilith Mårdenskrans.

När vi träffar henne den här gången har hon Emeli Ekblad med sig. En tjej med stora ambitioner inom webb- och formgivningsbranschen.

Och just nu arbetar de febrilt med att förbereda vintermässan i Kulturhuset i Bollnäs den 23 november.

- I dagsläget har vi över 40 medlemmar, men det måste hända något konkret också, därför tyckte vi det skulle vara kul att arrangera en mässa, säger Lilith Mårdenkrans som är på väg att återstarta sitt företag Grönt hantverk.

I dagsläget har ett 40-tal utställare anmält sitt intresse och kommer att sälja allt från böcker, inredning, handgjorda glas till ekologiska produkter.

De har även anlitat olika föreläsare. Frisören Ivan Lukic från Bollnäs som utsågs till Årets nybyggare, och Marie-Helene Billan Östlund kommer att berätta om sina erfarenheter som egna företagare.

Det gör även en rad andra företagare men då i kortare seminarier.

- Det ska finnas något för alla. Därför har vi även anlitat en trollkonstnär och godisregn för barnen, säger Emeli Ekblad.

Underhållningen står Dinali Center från Ljusne för som visar hur pole-dance går till. Allt medan elever från Höghammarskolans estetiska program bjuder på mingelmusik.

Mer läsning

Annons