Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plogningen kritiseras hårt

/
  • Under fredagen var det spårigt i Granbergsbacken och kommunen får nu kritik för snöröjningen på platsen.

Kritiken är hård mot snöröjningen i Granbergsbacken. Upprörda röster hävdar att det dels är för spårigt och dels plogat för långt utanför asfaltskanten så att bildäcken skär ned i diket.

– Vi gör allt vi kan för att undvika olyckor, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg.

Annons

På torsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka i Granbergsbacken. Två bilar kolliderade och vid olyckstillfället var det mycket halt på vägbanan. Det hade också snöat kraftigt under morgonen.

Olyckan väckte snabbt starka reaktioner. Flera vittnar om att Granbergsbacken ofta är dåligt plogad och att flera avåkningar har skett där.

Flest har reagerat mot att det plogas för långt utanför asfaltskanten och att bildäcken skär ned i diket. Bollnäs kommun har ansvaret för snöröjningen, men har lagt ut uppdraget på entreprenad till PEAB.

– Man måste trycka ut snön långt för att få plats med ännu mer snö senare. Annars byggs snövallarna på och vägen blir smalare och smalare. Men jag får prata med PEAB om det, säger Ylva Jedebäck Lindberg.

Hon berättar att många undrar varför det tar så lång tid med snöröjningen, när väderleksrapporterna har talat om flera dagar i förväg att snön är på väg.

– Men problemet är ju att vi inte kan snöröja förrän snön har kommit. När det kommer 25-30 centimeter snö på en natt tar det tid att få bort allt. Tyvärr ser det ut så, säger hon.

Mer läsning

Annons