Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plåtskrot i bullen

/

Sommarfikat hade kunnat sluta riktigt illa för 12-årige Oskar Svärm i Björtomta, Rengsjö. När han skulle svälja en tugga av kanelbullen fick han en tre centimeter lång plåtbit i halsen.

Annons

Plåtstickan var ungefär en millimeter bred men som tur var kunde Oskar själv få upp den ur halsen innan den kom allt för långt ner.

- Men han är ju tolv år, säger hans mamma Carina Svärm. Tänk bara vad som kunde ha hänt om han varit några år yngre.

Carina Svärm ringde genast till Bull-Olles bageri i Bollnäs, som bakat bullarna, och sa vad som hade hänt.

- De tyckte att jag skulle lämna in påsen där jag hade köpt den någon gång under veckans och om jag ville kunde jag få en ny påse i stället, berättar hon.

Ett agerande som hon tycker var nonchalant.

- Jag är ju inte intresserad av ersättning utan ville bara förhindra att det upprepas, säger Carina Svärm som själv tror att biten kan komma från en trasig maskin.

- Man tycker att de borde visa ett större intresse för när bullarna var gjorda och eventuellt kalla tillbaka den dagens leveranser, fortsätter hon.

När tidningen kontaktar Bull-Olles platschef, Hans Nilsson, visar det sig att det är första gången han får höra om händelsen.

- Här har det inträffat ett fel i kommunikationerna på företaget, säger han. För självklart ska vi ta i tu med en sådan här sak omedelbart.

Han åkte också omgående ut till Rengsjö för att hämta plåtbiten.

- Jag ska analysera det här i natt med bageriet och packpersonalen för att ta reda på var den kan komma ifrån, säger Hans Nilsson.

I första läget är det emellertid inte aktuellt att kalla tillbaka något parti bullar. Påsen där plåtbiten fanns var en påse med bäst före-datum igår måndag, det ska alltså inte längre finnas några bullar från det partiet kvar i handeln.

Mer läsning

Annons