Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Platser kvar på gymnasieprogram

/

Blivande gymnasister får i dagarna hem besked om de kommit in på sina förstaval eller inte. På några program finns det också platser kvar för den som eventuellt ångrar sitt tidigare val.

Annons

På Hälsingegymnasiet i Bollnäs fyller man upp elevantalet, men på Torsbergsgymnasiet finns det fortfarande platser kvar på naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps-, el-, industri-, omvårdnads- samt IB-programmet. På Nytorp finns endast platser kvar på programmet med travinriktning och i Ovanåker finns lediga platser på industri-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps- samt teknikprogrammet. Sammanlagt rör det sig om 54 lediga platser i Bollnäs och 60 platser i Ovanåker.

De sökande får nu chansen att tacka ja eller nej till de platser man erbjudits. Eftersom en del elever kommer att tacka nej till sin plats, finns det fortfarande en chans för dem som står på reservplats att komma in på sina förstaval.

På Torsbergsgymnasiet är byggprogrammet det populäraste, med 29 sökande till 16 platser, men även barn- och fritidsprogrammet är populärt.

- Det är lite överraskande, säger Thomas Rotter, gymnasiechef. I både Söderhamn och Hudiksvall har man nästan fått lägga ner det programmet på grund av för få sökande.

Han tycker samtidigt att det är lite märkligt att inte fler söker till det naturvetenskapliga programmet och konstaterar också att det fortfarande är väldigt få som söker till industriprogrammet.

- Om inte siffrorna för industriprogrammet vänder hänger programmet definitivt löst, säger han.

Mer läsning

Annons