Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plats för fler på parkering

/
  • Anläggningsarbetaren Bernt Jonsson och grävmaskinisten Bengt Åberg firar med tårta tillsammans med gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg och arbetsledaren Olle Pettersson.
  • Börje Bergström och Anders Rehn från företaget Clanosol i Falun förbereder den avslutande uppmålningen av parkeringsrutorna.

På tisdagen öppnas parkeringen norr om buss- och järnvägsstationen i Bollnäs igen. Under sex veckor har den tidigare grusytan byggts om och asfalterats för sammanlagt 1,8 miljoner kronor.

Annons

Parkeringen längs järnvägens östra sida har byggts ut i omgångar sedan 2004. Den är en del av satsningen på nya Resecentrum – med parkeringar på båda sidor av Norra Stambanan och Wilhelminapassagen under järnvägen, som binder ihop hela området.

Nu har parkeringen asfalterats, fått en ny infart från Järnvägsgatan – gemensam med försäkringskassans nya kontor – och målats upp med parkeringsrutor för att kunna utnyttjas så effektivt som möjligt.

Efter ombyggnaden finns 112 platser, varav 22 för sjudygnsparkering och fyra reserverade för rörelsehindrade. Mellan parkeringsytorna finns också ett avgränsat gångstråk som knyter ihop stationsområdet med försäkringskassans kontor, dit många anställda pendlar.

Den tidigare – och mindre trafiksäkra – infarten till parkeringen via busstationen är nu stängd.

Mer läsning

Annons