Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på nya bostadshus strax norr om Karlslund i Bollnäs

Planerna på en utbyggnad av äldreboendet vid Karlslund i Bollnäs har utökats. Nu handlar det om en utvidgning av området med två höghus med bostadslägenheter.

Annons

Under fjolåret förvärvade Bollnäs Bostäder ny mark intill Broddlägret vid Framnäsvägen, strax norr om infarten till Karlslundsområdet. Ursprungligen var tanken att anlägga en parkering där för att frigöra den gamla parkeringen för en utbyggnad av äldreboendet.

Läs även: Snart större Karlslund

Nu arbetar man i stället efter en plan för två hus med lägenheter på tomten intill Broddlägret. Men storleken på dessa hus vill inte Bollnäs Bostäders styrelseordförande, Ulf Nyrén, kommentera närmare.

– Det är lite för tidigt att säga något i nuläget men vi tror i alla fall att det kommer att handla om lägenhetsstorlekar med allt mellan ettor och fyror.

Vad gäller utbyggnaden av äldreboendet väntar Bollnäs bostäder fortfarande på en kravspecifikation från socialnämnden om hur många lägenheter och parkeringsyta de behöver. Fortfarande finns heller ingen detaljplan för områdena.

– Men det har vi begärt, säger Ulf Nyrén. Och helst ser vi en ny detaljplan för hela området.

Däremot är han ytterst försiktig med att spekulera i en eventuell byggstart för något av projekten.

– Jag kan tänka mig att det om allt går väl skulle kunna handla om 2019-2020, men i det läge vi är nu är det mycket svårt att förutse, säger han.

Han konstaterar också att det finns tre andra projekt som ligger före i tid. Det handlar om den andra delen i Säverstaprojektet och bygget i Myrbäckskroken.

– Och ett tredje projekt i Arbrå, säger Ulf Nyrén.

Läs även: Nya ettor och tvåor i Bollnäs

Läs även: Ett steg närmre nya hyreslägenheter i Arbrå

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons