Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plånböcker stals i hallen

Kvinnan hade förberett sig för att tigga pengar med en inplastad, handskriven lapp. Men ytterdörren stod öppen och plånböckerna låg i hallen. Paret som förlorade 3 000 kronor satt på altanen och anade inte att en tjuv var i deras hem.

Annons

Det var vid på söndagen som paret lämnat ytterdörren öppen för att vädra medan de åt middag på altanen. Senare under kvällen hittade mannen en handskriven och inplastad lapp på bron där det stod att personen med lappen har en ögonsjukdom och säljer bilder för att få råd med en operation. Därefter upptäckte paret att båda deras plånböcker som hade legat i hallen var försvunna. I var och en plånböckerna fanns omkring 1 500 kronor.

Från grannar fick paret veta att en kvinna setts gå till deras bostad, bara för att några minuter senare komma tillbaka i rask takt, vid den tid som paret åt middag på altanen. Paret misstänker att det är kvinnan som tagit plånböckerna och tappat den inplastade lappen. Av grannarna har kvinnan beskrivits om omkring 25-30 år gammal, med ljus hy och långt mörkt hår.

Ytterligare en stöld av en plånbok skedde nyligen i Bollnäs. En kvinna i 65-årsåldern har polisanmält att någon har stulit hennes plånbok ur hennes stängda handväska. Stölden ska ha skett när kvinnan var i Bollnäs och hade ställt ifrån sig väskan.

Mer läsning

Annons