Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plan för utbyggd camping försenas

/
  • Inom den röda linjen – söder om den nuvarande campingen, i området vid nuvarande entrén till folkparken – finns planer på 48 nya husvagnsplatser. Fotbollsplanens yta påverkas inte av planförslaget.

En splittrad miljö- och byggnämnd har beslutat om återremiss av planförslaget för Långnäsområdet i Bollnäs – där 48 nya husvagnsplatser ingår.

Det innebär att hela projektet nu försenas.

Annons

Sommaren 2007 öppnades Bollnäs camping på Långnäs med 55 platser – och redan samma år kom önskemål från arrendatorn Gert Askefjord om att kommunen skulle bygga ut anläggningen.

Nu har ett förslag till detaljplan tagits fram för hela Långnäsområdet – där en utökning med 48 platser ledde till en timslång debatt i miljö- och byggnämnden på tisdagen.

Tjänstemannaförslaget var att planförslaget skulle godkännas för samråd, men så blev det inte. Tobbe Lundell (S) yrkade på återremiss av förslaget och frågan avgjordes med votering – där en knapp majoritet (fem mot fyra) röstade igenom återremissen.

- Jag är otroligt besviken, säger nämndens ordförande Lars-Göran Larsson (C). Det var ju bara frågan om att vi skulle skicka ut förslaget på samråd, så att folk får tycka – till exempel om de anser att det blir för mycket camping. Efter omarbetning, utifrån de synpunkter som kommer in, var det tänkt att planen skulle ställas ut och sedan kunna antas av kommunfullmäktige.

Tobbe Lundell motiverar förslaget om återremiss med att campingfrågan inte känns färdigdiskuterad i partiet:

- Vi är mycket tveksamma till en fördubbling av campingen, eftersom den tar en väldigt stor yta på Bollnäsbornas bekostnad.

S-politikerna i nämnden vill att tjänstemännen nu ska se över och eventuellt arbeta om planförslaget för Långnäs. Och det innebär att utbyggnaden av campingen försenas i cirka ett år, bedömer kommunens samhällsbyggnadschef Lars Åsberg.

Mer läsning

Annons