Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plakaten hölls uppe i blåsten

/
  • Landstingsråd Eva Tjernström (S) tycker illa om ordet utanförskap och talade om att man likaväl kan ha en meningsfull roll som mormor eller som ungdomsledare, även om man inte arbetar.
  • 5-årige Emil Nordenvall följde med när pappa Magnus höll tal.
  • Shibahunden Jack, med en socialdemokratisk rosett om halsen, tyckte att talen var lite väl långa.
  • Färre än vanligt gick första maj-tåget, som ändå lyste rött.
  • Malena Lundell, ordförande för Socialdemokraterna i Bollnäs, tycker att det är extra viktigt med uppslutning på första maj när vi har en borgerlig regering på sitt andra mandat.
  • De socialdemokratiska rosorna fanns på plats.
  • Magnus Nordenvall från Kommunal önskade i sitt tal att fler ungdomar intresserade sig för att arbeta inom äldreomsorgen.
  • För de minsta fanns en fiskdamm, där 8-årige Serdar Cetin först drog upp en sko.

Ett fåtal tappra demonstranter vågade sig ut i kylan på söndagsförmiddagen för att gå i Socialdemokraternas första maj-tåg.
– 75 människor och en hund räknade jag till när vi gick. Det är ganska lite, vi brukar vara runt 100. Men det blåser ju lite småsnålt, säger Stefan Permickels (S).

Annons

Fler hakade på längs vägen mellan Ohnbacken och Tingshustorget, med plakatbärare som önskade bland annat jobb, bättre demensvård, gratis kollektivtrafik för ungdomar och ekologisk mat åt alla. De gick tillsammans med Bollnäs Ungdomsorkester till tonerna av Internationalen

Väl framme hölls fackligt tal av Magnus Nordenvall från Kommunal, bland annat om vikten av att engagera unga att jobba inom äldreomsorgen, före huvudtalaren Eva Tjernström (S) som är landstingsråd. Hon berättade hur illa hon tycker om ordet utanförskap och om hur vi får ett mycket kallare samhälle om inte alla är delaktiga.

– Magnus Nordenvall fick fram det viktigaste om jobben och tog upp intressanta siffror. Eva Tjernström verkar tydlig och påläst, säger Eva Engström, matte till Jack, från åhörarplats.

Mer läsning

Annons