Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter praktiserade i Kazakstan

/
  • Peter Modd och flickvännen Tamila är hemma hos pappa Christer i Bollnäs. Christer besökte Peter i Kazakstan.
  • Städerna i Kazakstan är fräscha och rena. Landsbygden är fattigare.

Peter Modd från Bollnäs har haft en minnesrik höst. Tre månader tillbringade han i Kazakstan där han praktiserade på EU-delegationen.

Annons

- Kortfattat kan man säga att jag jobbade på "Operations Section" som arbetar med olika projekt i Kazakstan där EU är involverad. Jag fick ofta gå på seminarier och sammanfatta skriftligt vad som sades för de andra i delegationen. Det kunde vara seminarier om mänskliga rättigheter, utbildning och om vilken mat som lämpar sig bäst att odla i Kazakstan.

Peter och flickvännen Tamila Medetbekova är för tillfälligt i Bollnäs hemma hos Peters pappa Christer Modd. Peter visar bilder från sin vistelse och Christer tar fram sina foton från veckan han var i Kazakstan och hälsade på sonen.

- Men det var inte så lätt att få åka till Kazakstan. Jag fick skicka mitt pass till ambassaden i London för att ansöka om visum. I brevet skulle de ha en check på 35 engelska pund och 7 engelska pund i sedlar och ett returkuvert. Två dagar innan min avresa kom visumet, säger Christer Modd.

Även Christer blev imponerad av landet. Kazakstan blev självständigt 1991 efter Sovjetunionens kollaps och president Nazarbajev har suttit vid makten sedan 1990. Det finns egentligen ingen fungerande demokrati i Kazakstan och republiken är inte medlem i EU.

- Men EU vill finnas i landet för att känna av olika politiska situationer men även hjälpa till. Även många utländska företag är intresserat av att investera i landet som egentligen är ett utvecklingsland. Utvecklingen går väldigt fort och många vill vara på plats då, säger Peter.

Snart är Peter på väg igen. Denna gång väntar Sydkorea dit han reser som tränare tillsammans med det norska längdskidåkningslandslaget för psykiskt handikappade.

- Sen vet jag inte vad som händer. Vi får se, säger Peter Modd.

Mer läsning

Annons