Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar till Gärdesskolan dröjer

/

Tidigast 2011 kan det bli pengar till en renovering av Gärdesskolan i Bollnäs. Det har kommunfullmäktige beslutat.
Samtidigt töms nu Gärdesskolan på elever – och under högst två år framåt blir Granbergsskolan den enda kommunala 7–9-skolan i centralorten.

Annons

I oktober förra året begärde barn- och utbildningsnämnden pengar från fullmäktige för att renovera Gärdesskolan – och sedan flytta 7–9-eleverna från Granbergsskolan dit. Tanken var att skapa ett alternativ till friskolan Lust & Lära, som nyss hade startat.

På måndagskvällen var det dags för beslut i fullmäktige. Och det väntade beslutet blev att renoveringsfrågan ska prövas i budgetarbetet inför 2011 – och att den kommunala 7–9-skolan i centralorten ska samordnas på Granbergsskolan under högst två år.

Det kommer att bli en renovering av Gärdesskolan, trodde kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) – men det som komplicerar, är idén om "Campus Gärdet", som innebär en samordning av ungdoms- och vuxenutbildningar till området:

- Då handlar det om kanske 100 miljoner kronor till – och då måste vi räkna och fundera lite till.

De båda skolornas rektorer redan beslutat att de blivande sjuorna och åttorna från Gärdesskolan flyttar till Granbergsskolan i augusti – medan niorna flyttar in i Torsbergsgymnasiets lokaler, intill Gärdesskolan.

Mer läsning

Annons