Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar från bassängrenovering i Arbrå får bekosta rustning av Alirgatan

/

Pengarna till ombyggnationen av Alirskolan (gamla Gärdesskolan) räcker inte för att återställa Alirgatan. Därför beslutade teknik- och fritidsnämnden i förra veckan att ta två miljoner från bassängrenoveringen i Arbrå sporthall.

Annons

Alirgatan – från Wilhelminapassagen till Björkhamregatan – har till stora delar förvandlats till grusväg. Med en nybyggd skola alldeles intill är det inte en optimal situation och något som måste lösas.

Läs även: Skolbygge kan ge Gärdet eget torg

Problemet är bara att själva gatuarbetena inte har varit inplanerat i budgeten för Alirskolan. Asfaltering och iordningställande av trottoarer och liknande måste tas av andra pengar.

Läs även: Framtida elever om Alirskolan

Därför beslutade nämnden nu att omfördela två miljoner av pengar som avsatts för renovering av bassängen i Arbrå sporthall och lägga dem på Alirgatan i stället. Enligt ordförande i teknik- och fritidsnämnden, Daniel Didricksson (L), ska det här inte behöva påverka bassängrenoveringen.

– Bassängen i Arbrå har genomgått en besiktning och renoveringen måste göras i olika etapper. I år ska första etappen göras och även utan de två miljoner vi omfördelar finns tillräckligt med pengar för det, säger Daniel Didricksson.

Han oroar sig heller inte för att man sedan inte ska få pengar för övriga etapper av renoveringen i Arbrå.

– Nej, den risken är inte särskilt överhängande, säger Daniel Didricksson.

Men i stort sett hela nämnden ställde sig bakom ett yrkande från Thomas Backan (C) som ville lämna ett särskilt yttrande till ärendet.

"Vi motsätter oss omfördelning inom egen budget. Fullmäktige bör tillföra nya pengar för Alirgatan."

Enligt Didricksson handlar det om en principsak.

– Den här gången går det, men vi kan inte alltid klara oförutsedda kostnader (som alltid dyker upp) genom att omfördela vår egen budget, säger Daniel Didricksson. Fullmäktige måste vara beredda att skjuta till pengar när det händer.

Läs även: Ny detaljplan ska förbättra trafikmiljön vid skolorna på Gärdet

Mer läsning