Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paris – en tankeställare inför kvällens match på Friends

/
  • Hakim Korselius är en av många hälsingar som tänker se Sverige–Danmark på plats.

Efter gårdagens terrorattacker skärper Svenska fotbollsförbundet säkerhetsarrangemangen inför kvällens match. En match som kommer att följas på plats av många hälsingar.

Annons

Hakim Korselius, fritidsledare från Bollnäs, är en av dem som har tagit sig ner till Stockholm för att gå på Friends arena och titta på playoff-matchen mellan Sverige och Danmark.

– Jag oroar mig väl inte direkt över säkerheten, men man får sig ändå en tankeställare när något sådant här har inträffat, säger han.

En av fredagskvällens terrorattacker i Paris riktade sig mot nationalarenan Stade de France där det spelades landskamp mellan Frankrike och Tyskland. Svenska fotbollsförbundet har nu också gått ut med att säkerheten förstärks inför kvällens match mellan Sverige och Danmark.

– Under dagen kommer vi att vidta extra säkerhetsåtgärder, vilka kommenterar vi inte just nu, men vi kommer höja säkerheten från en redan hög nivå så att alla besökare ska känna trygghet, säger SvFF:s säkerhetsansvarige Anders Sigurdson på förbundets hemsida.

Men kontrollerna kommer att märkas, exempelvis vid entréerna.

– Vi uppmanar alla besökare att komma i så god tid som möjligt så att man inte ska missa något av evenemanget, säger Sigurdsson.

Han berättar också att man kommer att inleda matchen med en tyst minut för att hedra offren i Paris och spelarna kommer arr bära sorgband.

Hakim Korselius har åkt ner till Stockholm med ett kompisgäng från Bollnäs. I kväll räknar de med att gå och titta på Sverige - Danmark.

– Man vill ju inte tro att något liknande ska kunna hända här i Sverige, säger han. Vi har trots allt varit ganska förskonade från terrordåd.

– Men det är klart, efter gårdagens attacker inser man att risken finns, fortsätter han.

Enligt Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, talar också allt för att playoff-matchen mellan Sverige och Danmark på Friends kommer att spelas som planerat.

– Jag kan inte garantera någonting, men jag förutsätter att matchen kommer att spelas i kväll, säger han till nyhetsbyrån TT. Frågan ligger inte ytterst hos oss utan hos Uefa.

Mer läsning

Annons