Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa gav tonårsdotter örfilar

En 47-åring från Bollnäs kommun fälls för att ha gett sin dotter flera örfilar. Han döms till villkorlig dom och 120 dagsböter.

Annons

Pappan och dotter skulle åka utomlands tillsammans. Dagen före avfärd kom pappan hem till dottern i Söderhamn.

Flickan berättade vid rättegången i Hudiksvalls tingsrätt att pappan blev arg och tyckte att hon packade för mycket och slog ett slag på ryggen.

På semester var det till en början bra, men så började de bråka på hotellrummet. Pappan ska då ha gett henne flera örfilar.

Flickan upplevde det som att hon fick örfilar i alla fall under en halvtimmes tid och kanske så många som 50 stycken. Hon fick ett sår inne i munnen och det ömmade vid ögat.

Hon minns inte hur det hela slutade, men 47-åringen sade förlåt och sedan gick hon och lade sig.

Pappan dök inte upp till rättegången som därför fick avgöras i hans frånvaro.

Men i polisförhör har pappan berättat att han gav henne örfilar i uppfostringssyfte. Den rätten ska han ha som pappa, anser han.

Pappan erkänner en örfil, men nekar till brott.

Om händelsen på hotellet säger pappan i förhör att flickan var odräglig och att han var tvungen att ge henne en örfil för att markera en gräns.

Tingsrätten tror inte på flickans uppgift om 50 örfilar, men inte heller på att bara handlar om en örfil. Enligt rätten har flickan fått ett fåtal örfilar.

Rätten dömer pappan för misshandel till villkorlig dom och dagsböter. Han ska även betala 17 480 kronor i skadestånd till flickan.

Mer läsning

Annons