Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovisst för skejthallen

/

När kommunen – som ny ägare – nu säger upp hyresgästerna på SJ:s gamla verkstadsområde, är det inte aktuellt att säga upp fritidsgården Gumpels och skejthallen. Men framtiden i de nuvarande lokalerna är ändå oviss.
-Giffarna vill riva våran hall, säger fritidsledaren Leif Fernqvist.

Annons

Sedan april förra året hyr Bollnäs kommun en före detta verkstadslokal längst norrut på det område som kommunen nu köper av förvaltningsbolaget Bollbro. Dit flyttade fritidsgården Gumpels från trånga lokaler på Trädgårdsgatan – och med hjälp av kommunen och sponsorer har ungdomarna planerat och byggt upp en skejthall, som klassas som en av landets bästa.

Ännu är skejthallen inte invigd, men redan är dess framtid ifrågasatt. I den vision för områdets utveckling som presenterades för kommunstyrelsen i våras, ska alla byggnader utom två på det så kallade Bollbro-området rivas – och ge plats för en bandy- och evenemangsarena. Skejthallen föreslås flytta till en annan verkstadslokal intill järnvägen.

Samma tankegångar finns också med i de diskussioner som företrädare för Bollnäs GIF Bandy och näringslivet för med kommunledningen om en evenemangsarena på området. Det finns förhoppningar om att annandagsbandyn 2010 ska kunna spelas i en ny arena.

- Giffarna vill riva våran hall, säger Leif Fernqvist på Gumpels. Men det måste gå att få till en arena om vi är kvar också. Om inte Arenagruppen kan lösa det, så kan våra ungdomar rita ett förslag åt dom.

Varken han eller ungdomarna är beredda att flytta, säger Leif Fernqvist.

- Vi har varit och tittat på de andra lokalerna med två grupper ungdomar och det är inte alls något bra alternativ. Och det känns inte bra att puffa undan ungdomar som har ritat, planerat och jobbat in sig i en lokal där det lagts ner miljoner kronor redan.

Sedan några veckor tillbaka arbetar kommunens samhällsbyggnadskontor med en detaljplan för Bollbro-området, som talar om vad det ska användas till.

Enligt samhällsbyggnadschefen Lars Åsberg ingår det inte i direktiven att ta fram en plan för en arena:

- Men det är underförstått på något sätt.

Det är viktigt att alla intressegrupper kan vara delaktiga i processen, anser han.

- Tanken är att alla ska bli nöjda, självklart ungdomarna också Om de blir bortfösta från området, så ska de ha lokaler som är minst lika bra som idag – det är min uppfattning.

 

 

Mer läsning

Annons