Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar domarna för Akropolisbranden

/
  • En eldsvåda bröt ut på Restaurang Akropolis den 10 februari.

Båda de män som dömdes för branden på restaurang Akropolis har nu överklagat domarna.

Annons

Det har gått snart tre veckor sedan tingsrätten avkunnade domarna mot de två män som misstänktes för mordbrand sedan restaurang Akropolis började brinna på kvällen den 10 februari.

Den ene av männen, en Bollnäsbo, dömdes för mordbrand till fyra års fängelse och den andre, som är skriven i Gävle, dömdes för medhjälp till mordbrand och fick ett år och sex månader i fängelse. Båda männen ska också tillsammans betala skadestånd till försäkringsbolaget på 335 000 kronor och till fastighetsägaren på 22 000 kronor.

Räddningstjänsten släckte branden innanför dörren innan den hade hunnit sprida sig och ingen person kom till skada, men i rätten yrkade åklagaren på att båda männen, som har kopplingar till restaurangen, skulle dömas för grov mordbrand. De två åtalade männen har under hela rättegången nekat till brott.

Bollnäsmannen har hävdat att han blivit utsatt för rån och utpressning och att det är de personerna som har tänt eld på restaurangen. Gävlemannens försvarare, Jan-Åke Nyström, kallade åtalet ett indiciemål och ansåg att det helt saknades bevis mot hans klient.

Båda försvarsadvokaterna ville att deras klienter skulle släppas på fri fot. Bollnäsmannens försvar hävdade att de personer som vittnena har sett kan vara de påstådda utpressarna.

På fredag går tiden för att överklaga ut, men redan nu har båda männens försvarsadvokater lämnat in en överklagan av domen. Förhandlingarna i Nedre Norrlands Hovrätt kommer att inledas den 28 augusti och slutföras den 4 september.

Mer läsning

Annons