Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orientalisk livsmedelsbutik har flyttat in på stan

/
  • Hewa Hajo har startat butiken Orientaliska livsmedel. Han driver också Pizzeria Picasso tillsammans med sin bror.
  • Kunderna Amal Zakaria och Mohamed Annous har saknat en sådan här butik.

En ny livsmedelsbutik har öppnat i stan. Här finns ett stort utbud av mat från olika delar av världen. Ägaren Hewa Hajo tror att det finns ett behov av en sådan här butik i Bollnäs.

Annons

I tisdags, under den pågående ramadan, öppnade den nya affären "Orientaliska livsmedel" på Trädgårdsgatan.

– Det är mycket att göra i början. Nu får jag hjälp av min pappa, kusiner och andra släktingar, berättar Hewa Hajo.

Han är 23 år och driver Pizzeria Picasso tillsammans med sin bror, men när det gäller den nya butiken "Orientaliska livsmedel" är han ensam ägare. På sikt vill han anställa någon.

Den tidigare hyresgästen i lokalen var också en livsmedelsbutik. Det var "Lilla butiken" som öppnade för knappt ett år sedan, men som stängde eftersom den inte bar sig. Men Hewa Hajo är inte orolig.

– Det var en helt annan typ av butik. Jag tror att det här kommer gå bra. Bollnäs är inte som när jag växte upp. Nu finns det folk från alla länder här och de åker till andra städer för att handla sådant här, säger han.

Den bilden bekräftas av två kunder som är inne i butiken. Det är Bollnäsbona Amal Zakaria och Mohamed Annous med rötter i Libanon. De har stoppat ner arabiskt kaffe, inlagd aubergine, rosenvatten, granatäpplesås och en påse med torkade blommor i varukorgen.

– Vi har absolut saknat en sådan här butik. Vi har brukat handla när vi varit i Gävle, Stockholm eller Göteborg. Det finns en sådan här butik i Söderhamn också, men den är inte alls lika stor, säger Amal Zakaria.

Många av produkterna är från mellanöstern, men det finns också varor från länder som Somalia och Thailand.

Vilka öppettider det blir har Amal Zakaria inte riktigt bestämt än, men butiken kommer att vara öppen vardagar och förmodligen lördagar. Och det lär bli en sommar med mycket jobb för den unga ägaren.

– För fyra veckor sedan hade jag en veckas semester. Det behövdes, konstaterar han.

Mer läsning

Annons