Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orhallabolaget försatt i konkurs

/
  • Redan i förra veckan stod det klart att Kulturevent Sverige AB skulle ge upp. Sommarens musikfest i Orbaden ställdes in.

Bolaget bakom Orhalla, Kulturevent Sverige AB, har nu försatts i konkurs vid tingsrätten i Hudiksvall. Som framgått tidigare har konkursansökan lämnats in på egen begäran.

- Men jag har ännu ingen riktigt samlad bild över tillgångar och skulder, säger konkursförvaltaren Björn Myhrberg i Bollnäs.

Annons

Att skulderna väsentligt överskrider tillgångarna står klart. På tillgångssidan finns 700 000 kronor i likvida medel enligt Kajsa Lönn i det konkursade bolaget, men så mycket mer är det inte.

Flotten med scenen har hyrts från Vallsta bygderåd. Och även dekor, ljud och ljus har hyrts.

- Det är vanligt i den här branschen, säger Björn Myhrberg.

Han har ännu inte fått del av bokföringen i sin helhet. Därför har han också svårt att uttala sig om skuldmassan.

Det hela kompliceras ytterligare av troliga skadeståndskrav från bokningsbolag och artister. Krav kan också tillkomma från biljettköpare till den musikfest som skulle ha pågått just nu (4–7 augusti).

Ett 20-tal biljettköpare hade under onsdagen hört av sig direkt till konkursförvaltaren.

- Men det är ju sannolikt att det blir många fler, säger Björn Myhrberg.

Det är osäkert om biljettköparna får några pengar tillbaka efter konkursen. Kraven från dem behandlas som en så kallad oprioriterad fordran. Det är bara om det finns pengar kvar efter att andra, prioriterade fordringsägare fått sitt som en utdelning till publiken kan bli aktuell.

- Det är mycket svårt att nu bedöma möjligheterna att få något tillbaka, säger Björn Myhrberg.

Mer läsning

Annons