Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka vid utsatt vägavsnitt

/

Ännu en bilolycka har inträffat längs det olycksdrabbade vägavsnittet på riksväg 83, mellan Bollnäs och Arbrå. Den här gången vid vägskälet till Västra Växsjö, strax söder om Lottefors.

Annons

En person skadades och två chockades när två personbilar krockade klockan 12.45 på onsdagen, strax söder om Lottefors. En äldre kvinna färdades norrut i en Mazda och skulle göra en vänstersväng vid vägskälet till Västra Växsjö, när hon blev påkörd av en Citroën. Kvinnan var vid medvetande när räddningspersonal kom till platsen, men eftersom man befarade skador på rygg och nacke skar man bort taket på bilen innan hon lyftes ur. Hon kördes sedan till Gävle sjukhus för röntgen.

De två medelålders personer som färdades i Citroënen hade inga synliga fysiska skador men chockades av händelsen och togs till Bollnäs sjukhus för observation. Det var på onsdagen fortfarande oklart hur olyckan egentligen gick till.

Båda bilarna blev illa åtgångna fick transporteras bort med bärgare. Under räddnings- och bärgningsarbetet ledde polisen trafiken förbi platsen längs en parallellt gående väg.

Mer läsning

Annons