Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Nilsson Sträng förvånas över förvirring

Förra kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (BP) hävdar att förvirringen kring besöket från Kina kan lösas på en förmiddag.

- Jag förstår inte varför de inte själva tar direkt kontakt med Dezhous politiska ledning, säger han.

Annons

Dåvarande kommunalrådet Olle Nilsson Sträng var själv med när de första kontakterna togs med staden Dezhou i Kina. De senaste dagarnas förvirring kring besöket i Bollnäs menar han beror på att nuvarande kommunledning inte är intresserade av några kontakter.

- Kommunledningen gör sig dummare än vad de är, säger han. Jag har förmedlat både telefonnummer och mejladresser i förhoppningen att de själva skulle ta kontakt med Dezhou om några tveksamheter uppstår, men de klarar tydligen inte av det själva.

Att det kommer både en förfrågan om en inbjudan och ett meddelande om ett inställt besök på en och samma dag är enligt Olle Nilsson sträng inte så märkvärdigt.

- Det handlar helt enkelt om två olika besök, säger han. Det under ledning av stadens borgmästare, som mycket riktigt skulle fokusera på kulturutbyten, ungdomsutbyten och äldreomsorg, har ställts in. Däremot vill Dezhous vice borgmästare göra ett annat besök, i början av september, som ska rikta in sig på näringsliv.

Ett besök som Olle Nilsson Sträng hoppas att kommunledningen verkligen ser till att det blir av, då han räknar med att det i den delegationen kommer att finnas viktiga företagsledare som Bollnäs verkligen kan tjäna på ett samarbete med.

Kommunledningen oroar sig också för ett avtal som beskrivs i ett brev från Dezhous politiska ledning. Även här kan Olle Nilsson Sträng ge besked. Han var själv med när avtalet signerades, vid den svenska montern under världsutställningen i Shanghai 2010.

- Men det avtalet undertecknades av landshövding Barbro Holmberg för Gävleborgs läns räkning, säger han. Det finns inget separat avtal mellan Dezhou och Bollnäs.

Mer läsning

Annons