Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika alternativ för Campus Gärdet

Visionen Campus Gärdet – om att samla ungdoms- och vuxenutbildningen i centrala Bollnäs till området vid Torsbergsgymnasiet – innehåller fortfarande många frågetecken.
- Men kring årsskiftet måste vi ha en långsiktig plan, säger förvaltningschefen Jonny Engström.

Annons

Visionen Campus Gärdet lanserades från tjänstemannahåll i våras – som ett sätt att utnyttja skollokaler effektivare och få samordningsvinster, när elevantalet i de kommunala skolorna minskar. (Minskningen beror bland annat på att många elever har sökt sig till friskolor.)

Tanken är att koncentrera utbildningar från årskurs sju och uppåt – eventuellt också vuxenutbildning upp till högskolenivå – till nuvarande Gärdesskolan/Torsbergsgymnasiet.

- Tanken är att vi ska presentera två eller tre alternativ efter nyår, när alla nyvalda politiker finns på plats, säger förvaltningschefen Jonny Engström.

Då räknar han också med att ha ett förslag till långsiktig handlingsplan för skolan i hela kommunen. Och det som brådskar mest är en lösning för Gärdesskolan – som står tom sedan i somras, i väntan på beslut om en eventuell renovering.

Mer läsning

Annons